15 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Θαλασσοπόρος της Ρίτας Μπούμη - Παπά όπως τον φτιάξαμε!!!




 Ένα ζεστό καλοκαίρι , ένα μικρό κοριτσάκι ξεκίνησε με την οικογένεια του για να πάνε στο περιβόλι της γιαγιάς και του παππού.

Μόλις φτάσανε, το μικρό κορίτσι αποφάσισε να φτιάξει μια μικρή χάρτινη βαρκούλα. Έτσι πήγε στη δεξαμενή του περιβολιού και έριξε την βαρκούλα της μέσα στο νερό. Καθώς την έβλεπε να επιπλέει στο νερό η φαντασία της την ταξίδεψε στην απέραντη θάλασσα. Έγινε μια μικρή θαλασσοπόρος…

Το καράβι της είχε προορισμό την Ινδία, τον Βόλγα, τον Μισσισσιππή. Έτρεχε το καράβι της πήγαινε αστραπή. Σε μια στιγμή χάθηκε στην απέραντη θάλασσα. Καθώς έψαχνε να βρει στεριά, έστριψε το τιμόνι και να η Αμερική! Προχώρησε και… να και η Κίνα, το Σουέζ και ο Παναμάς! Συνέχισε για να πάει στην Πόλη… μα μια φωνή την διέκοψε: «Μαρίνα, Μαρίνα έλα σπίτι το φαγητό είναι έτοιμο!!!».

Το ταξίδι  της μικρής θαλασσοπόρου τέλειωσε απότομα…

Αναστασία Χατζησωτήρη

Στ τάξη 

Ο Κεραυνός Μακουίν

Ο Κεραυνός Μακουίν, το κόκκινο αγωνιστικό που κατέκτησε τις καρδιές μας στην πρώτη ταινία, βρίσκεται, κατόπιν παρότρυνσης του καλού του φίλου Μπάρμπα, αντιμέτωπος με μια νέα πρόκληση -- τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στο παρθενικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αυτοκινήτου. Πρόκειται για μια σειρά από τρεις διαδοχικούς αγώνες ταχύτητας, οι οποίοι θα διεξαχθούν στις ειδικών απαιτήσεων πίστες του πολύβουου Τόκιο, της κοσμοπολίτικης παραθαλάσσιας Ιταλικής πόλης Πόρτο Κόρσα και του αριστοκρατικού Λονδίνου, και σκοπός τους είναι να αναδείξουν το κορυφαίο αγωνιστικό αυτοκίνητο του πλανήτη! Όμως, το πρώτο αυτό υπερατλαντικό τους ταξίδι, επιφυλάσσει στον Κεραυνό και στον Μπάρμπα άφθονες εκπλήξεις, καθώς οι δυο τους θα βρεθούν αναπάντεχα μπλεγμένοι σε μια άκρως απόρρητη επιχείρηση εξάρθρωσης μιας διεθνούς σπείρας εγκληματιών.


Ο μπάρπας και το φάντασμα


Περιγραφή αυτοκινήτου - Ο δικός μας "Καραϊσκάκης" !!!



http://www.slideboom.com/presentations/618890/%CE%A0%CF%8E%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF

Περιγραφή αυτοκινήτου
 Ο δικός μας "Καραϊσκάκης" !!!




Ο πατέρας μου κάθε μέρα με παίρνει στο σχολείο με ένα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητο, μάρκας Audi.
   Είναι ένα κοντό και μακρύ αυτοκίνητο, ιδιαίτερα στο μπροστινό μέρος. Εμένα μου θυμίζει τούνελ. Το χρώμα του είναι μπλε σκούρο και στο πίσω μέρος υπάρχει ένα κουτί όπου έχει μέσα ένα κινητό φαρμακείο.
   Από μέσα, είναι στρωμένο με μπεζ δερμάτινες πολυθρόνες. Όταν πατήσεις ένα κουμπί ανοίγει το καπό που το καλοκαίρι γίνεται καλοκαιρινή αποθήκη. Μα, τον χειμώνα είναι άδειο. Βάζουμε μόνο τις σχολικές μας τσάντες. Μου θυμίζει διαστημόπλοιο,αφού πατώντας ένα κουμπί κάνει όλα τα φώτα πράσινα ή ένα άλλο που τα κάνει κόκκινα.
   Είναι ένα αυτοκίνητο με δική του εμφάνιση, ξεχωριστό από τα υπόλοιπα!

Αναστασία  Χατζησωτήρη





Με την μαμά μου κάθε καλοκαίρι πηγαίνουμε στην παραλία. Με το χρυσό αυτοκίνητο μας το <<VITARA>>.
Μοιάζει λίγο με τζιπ. Έχει κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς και μας αρέσει να πηγαίνουμε ταξίδια με αυτό. Είναι περίπου 16 χρονών. Από μέσα είναι ευρύχωρο, έχει πολύ χώρο για τις αποσκευές μας . τα καθίσματα είναι υφασμάτινα καρό με πολύ σκούρο μπεζ σαν λαχανί, με μπλε και γαλάζιες κουκίδες. Από έξω είναι πανέμορφο. Μπροστά μοιάζει σαν το πρόσωπο αρκούδας . Από πίσω έχει μία ρεζέρβα αν σκάσει το λάστιχο.
Πραγματικά το αγαπώ αυτό το αυτοκίνητο . Θα μπορούσες να πεις πως είναι ζωντανό , επειδή έχει την δική του προσωπικότητα. Για εμένα είναι ξεχωριστό. 

Ελευθέριος Βαφειάδης 





Σήμερα θα σας περιγράψω ένα αυτοκίνητο, το ford focus  του 2006. Το χρώμα του είναι γαλάζιο και το σχήμα του μοιάζει με ορθογώνιο.

            Οι καρέκλες του είναι πολύ αναπαυτικές, το χρώμα των καρεκλών είναι γκρίζο. Μέσα στο αυτοκίνητο έχει πολλά λαμπάκια και είναι σαν πυλοτήριο. Πίσω από τον συνοδηγό έχει μια θήκη.

          Από έξω  έχει αεροδυναμικό στυλ, το μπροστά του αυτοκινήτου μοιάζει σαν Κινέζος. Στο καπό του αυτοκινήτου πάντα έχουμε ένα μεγάλο πυροσβεστήρα. Ένας μικρός πυροσβεστήρας βρίσκεται επίσης και στο μπροστά μέρος του αυτοκινήτου. Είναι λίγο χαμηλό μπροστά και στο πίσω μέρος είναι ψηλό.

              Συνήθως το φωνάζουμε <<Το μεγάλο>> γιατί έχουμε και άλλο αυτοκίνητο που είναι μικρό για αυτό το φωνάζουμε έτσι.   



Σαμίρ Μπάτερ



            Θα σας περιγράψω το αυτοκίνητο μου με το οποίο πάω στο σχολείο. Είναι μοντέρνο και σε μικρό μέγεθος. Το χρώμα  του είναι άσπρο και μοιάζει λίγο με κουτί. Από μέσα είναι χαλαρωτικά τα καθίσματα, είναι  μαύρα  και ρούχενα.  Για τον οδηγό έχει ένα καθρεφτάκι για να βλέπει, έχει ράδιο, τέσσερα αυτόματα παράθυρα και ότι άλλο                         χρειάζεται ο οδηγός.                                                                                        
           Από έξω έχει δυο τεράστια φώτα,τέσσερις τροχούς   και  δυο καθρεφτάκια. Η μηχανή βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Στο πίσω μέρος βρίσκεται το καπό όπου βάζουμε διάφορα πράγματα. Αυτό το αυτοκίνητο το αγαπώ πολύ.

Χριστιάνα Μαρίνου



    Κάθε μέρα έχω ενα μάθημα μετά απο το σχολείο.Συνήθως με πέρνει ο πατέρας  μου στα φροντιστήρια.Με πέρνει με το αυτοκίνητο του.Η μάρκα του είναι Mercedes που την αγόρασε 2 χρόνια πριν.
    Είναι ενα γκρίζο αυτοκίνητο.Το σχήμα του μου μοιάζει με ορθογώνιο. Τα φώτα στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου μου μοιάζουν σαν τα ματιά ενός άγριου σκύλου.Είναι ενα μεγάλο αυτοκίνητο που πιάνει μεγάλες ταχύτητες.Μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχει ενα μικρό τραπεζάκι πίσω απο το κάθισμα για να τοποθετας τα αναψυκτικά ή γλυκα (chips,σοκολάτες,coca cola κ.λ.π).  Όταν κάθεσαι στο μπροστινό κάθισμα και δεν βάζεις την ζώνη το αυτοκίνητο αρχίζει την σειρήνα που με νευριάζει πολύ.Όμως όταν ο οδηγός οδηγάει 5 μέτρα το αυτοκίνητο κλείνη αυτόματα όλες τις πόρτες του αυτοκίνητου.Το Mercedes είναι πολύτιμο για τον πατέρα μου γιατί ήταν το αυτοκίνητο που ήθελε πάντα.Το αγόρασε από την Γερμανία και του το έφεραν μετά απο 3 εβδομάδες . Μου αρέσει πολλά αυτο το αυτοκίνητο.

Σοφία Δεμουρτσίδου


        Θύμαμαι παλιότερα όταν με έπαιρνε ο πατέρας μου στη θάλασσα με το αυτοκίνητο μας. Το αυτοκίνητο είχε σχήμα οβάλ και η μάρκα του ήταν Mercedes.Μια μέρα αποφάσισα να το ονομάσω Bat-Μan γιατί ήταν όλομαυρο σαν τον Bat-Man.
       Η εξωτερική του εμφάνιση ήταν υπέροχη.Ηταν ψηλό,το χρώμα του ήταν μαύρο,τα φώτα του ήταν σαν ματιά της νυχτερίδας και ήταν τετρακίνητο. 

     Η εσωτερική του εμφάνιση ήταν επίσης υπέροχη.Απο μέσα τα καθίσματα ήταν δερμάτινα μπεζ.Ειχε ότι χρειάζεται ο οδηγός και το καλύτερο ήταν πως υπήρχε μια τηλεόραση.εβαζες ότι CD γουστάρες.
      Οταν πηγαίναμε βόλτα με τον μπαμπά μου όλα τα ματιά ήταν στραμενα πάνω μας.Ολοι μας ζήλευαν.!!!!

Στάλθηκε από το iPad του Ζαχαρία Σταύρου




    Με τους γονείς μου πάμε πολλές βόλτες.  Για να πηγαίνουμε τις βόλτες μας χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο μας. Ενα σύγχρονο αυτοκίνητο. Η μαρκα του είναι Skoda.  
    Το χρώμα του είναι μαύρο. Από μέσα έχει μπεζ δερμάτινα, αναπαυτικά καθίσματα. Έχει αρκετά κουμπιά. Πάνω στο τιμόνι, στο χειρόφρενο και στις ταχύτητες. Στο ράδιο έχει πολλά κουμπιά! Έχει σχήμα που μου θυμίζει μικρή φάλαινα κάποιες φορές. Είναι εύκολο στην οδήγηση και έχει αρκετή αντοχή.
    Αν δεν κάνω λάθος το αγοράσαμε το 2008. Έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα και την οικογένεια μου.

Δημήτρης Μακρίδης


    Με τον πατέρα μου πηγαίνουμε εκκλησία κάθε Κυριακή. Έχει ένα αυτοκίνητο μοντέλο του 2009~, και μάρκας TOYOTA. Το σχήμα του είναι καμπυλωτό, κυλινδρικό, ή ίσως και ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο. Έχει χρώμα γκρίζο, πιο έντονο μπροστά, και πιο απαλό πίσω. Είναι ψηλό και μέτριο σε μήκος.
    Μέσα έχει ρούχινα καθίσματα και από κάτω είναι στρωμένο με μάυρα χαλιά, μια κλασσική συνήθεια. Τα μπροστινά φώτα θυμίζουν φάτσα θυμωμένου ανθρώπου. Το πίσω μέρος δεν μου θυμίζει κάτι. Στη μύτη του αυτοκινήτου δηλ. στο καπό βάζουμε τα ψαρικά, τα εργαλεία, τον πυροσβεστήρα, το κουτάκι πρώτων βοηθειών και ο,τι φανταστείτε. Το οδόμετρο αγγίζει τα 55 000 χλμ. Μπορεί να τρέξει μέχρι και 240 χλμ. την ώρα.    Νιώθω πολλή περηφάνια για το αυτοκίνητο του πατέρα μου και θέλω να το κρατήσει για όλη του τη ζωή!!!
 

Εμμανουήλ Ονησιφορίδης



       Το αυτοκίνητο του παπά μου το χρωμα του είναι γρίζο σκούρο. Το σχήμα του, μου θυμίζει κάτι σαν βάτραχο. Ο δικός μας "Καραϊσκακης"  έχει πέντε καθίσματα.          Έχει μέσα συρταράκι ασφαλείας ,  και τρία καθρεφτάκια. Το ένα καθρεφτάκι το χρησιμοποιεί μόνο ο οδηγός. Μου αρ'εσει όταν ακούω ωραία τραγούδια μέσα στο αυτοκίνητο και όταν βάζω στην θήκη του ποτού, το αναψυκτικό μου. Πίσω από τα μπροστινά καθίσματα υπάρχουν θήκες για περιοδικά. 

    Περνώ υπέροχα όταν πηγαίνω εκδρομές με το αυτοκίνητο του παπά μου. Εξωτερικά το αυτοκίνητο μας έχει τέσσερα φώτα, πόρτες και τροχούς. Το αυτοκίνητο μας έχει πολυτέλεια είναι γρήγορο και άνετο.

Αναστασία Στυλιανού

   Η μαμά μου με φέρνει κάθε μέρα στο σχολειό με ένα ωραίο αυτοκινητο που μοιάζει με ένα ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο.
    Το χρώμα του είναι ασήμι ίσως και γκρίζο.Από μέσα είναι απλό.Το μπροστινό μέρος έχει ένα ένα καφέ χρώμα και ένα μέρος  για να βάζεις  το τηλέφωνο σου. Τα καθίσματα είναι ρουχινα και έχουν χρώμα μπεζ.Από πίσω έχει ένα μικρο κάθισμά που πάνω έχει ένα μικρο κουτάκι για να βάζεις τα ποτά σου μέσα.
    Δεν είναι ούτε  πολύ ψηλό, ούτε πολύ χαμηλό.  Από μπροστά μοιάζει  με φάτσα  λαγού. Από πίσω είναι καμπυλωτό και έχει ένα σήμα του μερσεντες.
    Αγαπώ αυτό το αυτοκίνητο μας γιατί μαζί του πέρασα ωραίες στιγμές.
Αναστασία Χαραλάμπους



  

      Στα σχολειό με πηγαίνει με το αυτοκίνητο της η μητέρα μου. Το αυτοκίνητο της μητέρας μου μοιάζει με κουτί. Το μέγεθος του είναι μεσαίο. Το χρησιμοποιούμε  για βόλτες και για τα ιδιαίτερα. Μαζί του είχαμε πάει σε πολλά μέρη. Το 2004 το είχαμε πάρει. Είναι γρίζο .

      Μέσα τα καθίσματα είναι ρουχινα . Εχει όλα τα σημαντικά πράγματα. Η μηχανή είναι μπροστά και το καπό πίσω. Μέσα στο καπό βάζουμε όλα τα σημαντικά πράγματα . Το αμάξι της μητέρας μου είναι πολύ ωραίο και θέλω να το κρατήσουμε για παρά πολλά χρόνια.

Σάββας Παπουνίδης

              Κάθε μέρα ο μπαμπάς μου με φέρνει στο σχολέιο με το δικό του αυτοκίνητο.Το αυτοκίνητο του είναι μάρκα PEUGEOT.Το χρώμα του είναι μαύρο.Το αυτοκίνητο είναι καινούργιο και μοντέρνο.Κατασκεύαστηκε το 2001.Τα νούμερα του είναι HXN 671.Είναι τετράπορτο.Το σχήμα του αυτοκινήτου μας είναι ορθογώνιο.Το αυτοκίνητο είναι ψηλό.
                Για να κυνιθεί του βάζουμε βενζίνι.Επίσης ο κυβισμός του είναι δεκαέξι άλογα.Ο μπαμπάς μου δεν βρήκε ακόμα το όνομα του αυτοκινήτου.Το αυτοκίνητο είναι με πέντε ταχύτητες.Μέσα στο αυτοκίνητο μπορούν να καθήσουν πέντε άτομα.Το δέρμα στα καθίσματα είναι μαύρο.Είναι καινούργιο το αυτοκίνητο για αυτό δεν έχουμε πολλές στιγμές μαζί του.Η μούρη του αυτοκινήτου μας,το πρωί είναι σαν ένα χαμόγελο που ζεσταίνει τις καρδιές μας.Τη νύχτα μοιάζει σαν μία μεγάλη μαύρη γάτα.

Ισαβέλλα Παπακωνσταντίνου





Η μητέρα μου κάθε μέρα έρχεται να με πάρει από το σχολείο μου και από το ποδόσφαιρό μου με το αυτοκίνητό της .Της το πήρε ο πατέρας μου στα γενέθλιά της. Εγώ κάθε Κυριακή βοηθώ τον πατέρα μου στο πλύσιμο του για να λάμπει από καθαριότητα.
    Η μέρα που ο πατέρας μου έφερε το αυτοκίνητο στο σπίτι ήταν ξεχωριστή .Έχτος από το ότι είχε τα γενέθλια της η μητέρα μου επιτέλους είχαμε ένα καλό αυτοκίνητό .Εγώ το θεωρώ σαν να είναι...το επίσημο μας αυτοκίνητο.
    Το αυτοκίνητο φτιάχτηκε στην Γερμανία το 2012 και η μάρκα του είναι GOLF. H εξωτερική του εμφάνιση κατά την γνώμη μου είναι εξαιρετική και το θεωρώ μοντέρνο. Το σχήμα του μοιάζει σαν ιπποπόταμο...τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ , επειδή το πάνω μέρος του αυτοκινήτου είναι καμπυλωτό.
     Η εσωτερική του εμφάνιση είναι μοντέρνα και τελευταίας τεχνολογίας .Οι μαξιλάρες είναι υφασμάτινες και λειτουργά με ταχύτητες .Τα παράθυρα ανοίγουν ηλεκτρονικά.

      Αυτό το αυτοκίνητο έχει μεγάλη συναισθηματική αξία και για εμένα αλλά και για την οικογένειά μου.

Γιώργος Μιχαήλ





Η μαμά μου κάθε μέρα με πάει σχολείο. Έχει ένα ωραίο αυτοκίνητο που το λένε Γκριζούλη. Έτσι το λέμε επειδή σχεδόν όλα πάνω του είναι γκρίζα. Εκτός από τα καθίσματα που είναι φτιαγμένα από μπλε ρούχο. Έχει τρία καθίσματα μπροστά και τρία πίσω. Το τρίτο κάθισμα μπρόστα γίνεται και τραπεζάκι. Υπάρχει και ένα μεγάλο καπό που το καλοκαίρι βάζουμε την ομπρέλα και τον χειμώνα το έλκληθρο.
Έξω από μπρόστα μοιάζει ένα πρόσωπο και απο πίσω με ένα τοίχο. Έχει κίνηση μόνο στους δύο τροχούς και είναι αυτόματο. Ο αριθμος του είναι KSG754, είναι μάρκα HONDA FRV του 2007. Κάθε Κυριακή το παίρνουμε για πλύμα.

Το αυτοκίνητο αυτο το έχουμε τρία χρόνια. Λατρεύω αυτό το αυτοκίνητο γιατί μου αρέσει που μπορώ έγω και η αδερφή μου να καθόμαστε μπροστά.
Είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που είχα ποτέ!

Διαλεχτή Λαμπάκη